Az ideális menyasszonyi csokor
2009. szeptember 28. írta: *Mónika*

Az ideális menyasszonyi csokor

Egy csomó kérdés mindjárt az elején. Vajon mi mivel illik egy csokorba? Nekem a tavaszi virágok tetszenek, de az esküvőm ősszel lesz, akkor mi kerüljön a csokromba? Ugye még egy ilyen apró dolog is mint a csokor választás rendesen meg tud minket keverni. Ezért álljon itt néhány apró ötlet segítségképpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavaszi esküvők idején általában a lila, a rózsaszín és a halványsárga virágok nyílnak. Kössünk a csokorba íriszt, halványkék vagy lila hortenziát, fréziát, orgonát, rózsát, pünkösdi rózsát, gyöngyvirágot, vagy kálát és egyéb tavaszi virágot. A világossárga, rózsaszín és barack színű tulipánok is csodálatosan mutatnak a csokorban. 

Nyáron nyílnak a kék árnyalataiban pompázó virágok, melyek csokorba kötve bármilyen fehér, vajszínű, barack, sárga virággal jól mutatnak. Az évszak tipikus virága a rózsa, mely kiegészíthető kardvirággal, margarétával, jázminnal és fátyolkával. Csodás színkompozíciók készíthetők, bátran engedd szabadjára fantáziádat!

Őszi esküvő: a párok ebben az évszakban mélyebb, erőteljesebb színeket választanak, mint: narancs, sárga és piros. Ha merész hatást szeretnél elérni, próbáld ki a vörös rózsa, a hibiszkuszvirág, a kék – lila - piros bogyós termések, apró krizantém és dáliák keverékéből álló csokrot. Az asztaldísz és tortadísz elkészítéséhez gránátalmát vagy más élénk színű gyümölcsöt is használhattok. Ha jobban kedveled a romantikusabb összeállítást, különböző színű kála, gardénia, és halvány rózsa összeállítását ajánlhatjuk.

A téli ünnepek tájékán a menyasszonyok szívesen választják a mikulás virág különböző árnyalatait a dekorációhoz. Az ünnepi hangulat eléréséhez fehér rózsát, kálát, liliomot használhatunk valamilyen apró piros virággal vagy bogyós növénnyel társítva. A magyal kitűnő dekorációs anyag, pláne ha egy-két gyertyával, lámpással feldíszítjük. Harsányabb lesz a megjelenés árvácska betűzdelésével. Az oltárhoz vezető úton jól mutatnak a ciklámenek, amarilliszek hozzá illő cserepekbe ültetve.

Már a római menyasszonyok és vőlegények is viseltek virágból készült füzért, ami a szüzességet és az új életet szimbolizálja. A mai menyasszonyok is szívesen tűznek virágot a hajukba. A mirtusz ideje már lejárt, de helyette nagyon jól mutat a bouvard virág, mely az egyszerűséget és a természetességet sugallja.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdelyimonika.blog.hu/api/trackback/id/tr951414382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása