Marcipános mascarpone-s barackos sütemény
2009. szeptember 26. írta: *Mónika*

Marcipános mascarpone-s barackos sütemény

   Tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 6 ek. hideg víz, 2 ek. cukor, pici só.

 Töltelék: 60 dkg barack (én befőttet használok, nem jön ki belőle annyi víz és puhább), 1 evőkanál citromlé, 25 dkg mascarpone (tejszínes krémsajt, bárhol kapható), 12,5 dkg túró, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál keményítő.

 A beszóráshoz: 10 dkg pirított mandulaforgács, porcukor.  A tészta hozzávalóit keverd össze egyszerűen, így egy sima omlós tésztaalapot kapsz. a barackokat vágd gerezdekre, locsold meg citromlével. a mascarpone-t és a túrót egy tálban keverd össze. A tojásokat válaszd szét és a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel együtt add a túrós masszához. a fehérjéket verd fel keményre és így keverd a masszához. A tésztát egyenletesen terítsd el egy kivajazott és liszttel beszórt gyümölcstortaformában úgy, hogy befedje az alját és az oldalait. Középen maradjon üreges, mert oda jön a töltelék.

A túrókrémet oszd el a tésztán egyenletesen, majd reszelj rá kb. 10 dkg marcipánt nagylyukú reszelővel.

Ekkor tedd be a sütőbe és süsd előmelegített sütőben 10-12 percig (szerintem 180 fokon).

Ekkor vedd ki és rendezd el rajta a barackgerezdeket, szórd rá a mandulát és a porcukrot. tedd vissza a sütőbe még 5-7 percre, hogy karamellizálódjon! ISTENI!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdelyimonika.blog.hu/api/trackback/id/tr941408882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása