Édes kísértés - a csokoládé fondü
2011. július 18. írta: *Mónika*

Édes kísértés - a csokoládé fondü


Nincs az évnek olyan szaka, órája-perce, amikor egy jól elkészített csoki fondü ne esne jól. Ám az igazi az, amikor estefelé, a tálat melegítő mécses lángja meghitt hangulatot áraszt, akkor kezdjük a mártogatást...Legalább egyszer egy évben engedjünk a kísértésnek és élvezzük a fazék forró tartalmát a barátnőkkel, vidám csevegés közepette.

Miért is ne engednénk ennek az abszolút nőies élvezetnek? Egész évben kínosan ügyelünk a vonalainkra, állhatatosan ellenállunk minden tábla csokinak, de most jöhet a kivétel, ami erősíti a szabályt! Ki is tudna nemet mondani a fondü edény láttán, amelyből a legédesebb illatok gomolyognak, amint az étcsokoládé a tejszínnel és a narancshéjjal csábítóan bűnös elegyet alkot. A csokoládé fondü jól harmonizál például a déligyümölcsökkel: narancs, füge vagy physalis, amik télen amúgy is gyakran a tányérunkra kerülnek. Csokival bevonva finom, könnyű gyümölcsös praliné lesz belőlük. Ha csak egyszer mártjuk a csokiba, még az alakunk miatt sem kell aggódnunk, ha azonban ismételten, akár több alkalommal is megfürdetjük a gyümölcsöt a csokoládéban, már az élvezet veszi át a főszerepet. Hiszen mi számít ilyenkor a leginkább: az együttlét, csevegés apró semmiségekről vagy épp az élet nagy dolgairól. A köztünk lévő gőzölgő csokis fazék ugyanis gyorsan oldja a nyelvet és felettébb kommunikatív atmoszférát teremt.

Egy születésnapi zsúrt is feldobhatunk egy csoki fondüvel, ahol a gyerekek játszva készítik el maguknak a csokis édességet, ráadásul még egy szórakoztató programot is kitaláltunk az apróságoknak.

Válasszuk a fondüt akkor is, ha nincs időnk a desszerttel bajlódni, ha kellemes beszélgetős-játszós estére vágyunk, ugyanis a fondüzés összekovácsolja az embereket, megerednek a nyelvek és a jó hangulat garantált. Vagy akkor, ha olyan embereket hívunk, akik még nem ismerik egymást, hiszen a közös sütögetés alatt sokkal könnyebben és oldottabban összebarátkozhatnak, mintha mindenki a saját tányérjára koncentrálna. Akkor, ha éppen semmilyen étel nem jut eszünkbe, hiszen a fondü egyszerű, különleges és elronthatatlan.

Csokoládé fondü gyümölcsökkel:

Hozzávalók:

1 kg gyümölcs tetszés szerint, darabokra vágva

250 g keserű csokoládé darabokban

200 g tejszín

1 narancs leve és lereszelt héja

2 cl narancs likőr

(Esetleg: kókusz reszelék, apróra vágott mogyoró)

Az apróra vágott csokoládét a tejszínnel forró víz felett felolvasztjuk, majd bele keverjük a narancshéjat és levet. Tetszés szerint narancslikőrt is adhatunk hozzá, csak ne hígítsuk fel nagyon a fondüt. A keveréket a fondü edénybe öntjük, mellé rendezzük a darabokra vágott gyümölcsöket és odakészítjük a fondü villákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdelyimonika.blog.hu/api/trackback/id/tr13075701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása